Bordel z lesa

Obrázek

Není nám jedno, jak okolí kolem nás vypadá. I proto jsme se rozhodli každý rok vyrazit do lesa a trochu ho uklidit. Společně s organizací Bordel z lesa za sebou máme už tři ročníky projektu, který spojuje hráče a zaměstnance Dynama s jeho fanoušky, kteří společně dělají prostor kolem nás lepší. V tomto případě čistější.

První ročník proběhl v roce 2021. „Je dobře, že jsme se pustili do podobné akce. Uděláme něco pro sebe, projdeme se v přírodě a zároveň trošku zlepšíme Pardubice. Máme ale velmi čisté město, tak jsme neměli tolik práce,“ řekl tehdy o akci někdejší útočník Dynama Matěj Blümel, který nyní působí v organizaci Dallasu Stars.


V prvním ročníku jsme společně uklidili povodí Labe, ve druhém Studánecký les a letos, během třetího ročníku akce, jsme vyrazili do Chrudimi, kde jsme uklízeli v okolí rozhledny Bára a Slatiňan Akce se zúčastnili také hráči Dynama B, kteří právě v Chrudimi hrají své domácí zápasy.

„Milujeme naši zem, nezdědili jsem ji po rodičích, ale dlužíme ji našim dětem. Není nám jedno v jakém stavu jim ji zanecháme, proto vznikla organizace Bordel z lesa. Jsme spolek nadšenců, kterým není lhostejné, jak vypadá příroda kolem nás. Stačí jen otevřít oči a rozhlídnout se, práce je všude dostatek," popsal vznik organizace Bordel z lesa zakladatel Jan Cafourek.

Celé odpoledne proběhlo ve skvělé atmosféře. Na spolupráci pardubického hokejového klubu a organizace Bordel z lesa se můžete těšit také příští rok, protože Dynamo je #vícnežhokej.

Články spojené s projektem Bordel z lesa