05.03.2022
Redakce

Je to k vzteku. Musíme si sáhnout do svědomí, říká Jan Kolář

Ani na šestý pokus se nepodařilo Dynamu utnout nepříznivou sérii porážek. Po vyrovnávací brance Jana Koláře z 57. minuty sahali Východočeši po bodech, Hanáci však dokázali v posledních vteřinách utkání rozhodnout. „Všichni jsou naštvaní, musíme si sáhnout do svědomí a říct si, co jsme každý pro ten zápas udělali a jestli to bylo maximum," říká po sedmé porážce v řadě Jan Kolář.

S cílem prolomit nepříznivou sérii a vrátit se na vítěznou vlnu vstupovalo Dynamo do zápasu na ledě Olomouce, kde po vyrovnání v čase 56:58 sahalo po bodech. Díky vítězné olomoucké brance pět vteřin před závěrečnou sirénou však opět odcházelo ze zápasu s prázdnou. „Je to k vzteku. Myslím si ale, že jsme to štěstí urazili tak měsíc zpátky, kdy jsme začali hrát špatně," říká po smolné porážce Jan Kolář.

Právě Kolář tři minuty před třetí sirénou vyrovnával na 2:2. „Všichni jsou naštvaní, musíme si sáhnout do svědomí a říct si, co jsme každý pro ten zápas udělali a jestli to bylo maximum. Musíme se nad tím zamyslet, aby to příští zápas bylo lepší,“ velí Kolář, který odehrál druhý zápas po návratu do sestavy. Na ledě strávil přes dvacet minut a připsal si čtyři střelecké pokusy.

Dynamo tak zažívá nejhorší období v sezoně. „Myslím si, že je to tím, že jsme prostě přestali pracovat. Teď je hrozně těžké se z té deky dostat. Půjde to jenom prací, o kterou jsme se dneska snažili,“ říká Kolář.

Na zlomení série proher májí Východočeši ještě dva zápasy. Už v neděli zavítá do enteria areny druhý Třinec, poslední utkání základní části pak Dynamo sehraje na ledě sestupujícího Zlína. „Chceme být v první čtyřce, to je jedna věc. Druhá věc je začít zase vyhrávat, protože když tým pořád prohrává, tak to sebevědomí jde dolů a to před vyřazovací fází není dobré,“ ví Kolář.