21.11.2007
Michal Vilím, Jan Hrabal

Pardubice slaví důležitou výhru. Moeller udolal Vítkovice

Jestli toto vítězství pomůže Pardubicím se zvednout, to se teprve ukáže. Každopádně Moeller dnes doslova vydřel důležité tři body. V domácím prostředí porazil hokejisty Vítkovic po tuhém boji 4:3. Moelleru vyšel náramně vstup do zápasu, po gólech Petra Sýkory a Jiřího Cetkovského vedl již v 8. minutě 2:0. Vítkovice ale dokázaly v prostředním dějství srovnat krok. Moeller ale opět odskočil po trefách Petra Koukala a Petera Puchera na dvougólový rozdíl. I tak se řádně strachoval po vítkovickém snížení. Nakonec hráči Moelleru mohli spolu s věrnými fanoušky slavit upracovanou výhru.

O2 extraliga, 23. kolo, středa 21.11.2007, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vítkovice

4:3
2:0, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 0:20 Sýkora (Hlinka), 7:09 Cetkovský (Koukal), 38:16 Koukal, 51:26 Pucher (Tvrdík) – 28:53 Jurečka (Ujčík), 32:43 Hubáček (Burger), 57:39 Ujčík (Burger). Rozhodčí: Šindler – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 7832. Střely na branku: 52:37. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Havíř, Píša, Nikolov, Posmyk, Linhart, Kolář II – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Somík, Pucher, Tvrdík – Starý, Koukal, Cetkovský – Zohorna, Rákos, Ondřej. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.
Vítkovice: Prusek – Ovčačík, Trnka, Jurečka, Mrázek, Suchý, Heš – Ujčík, Šimíček, Krenželok - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček – Tomášek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Miroslav Fryčer, Jan Daneček, Petr Bolek.

Komentář

On line přenos Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Pardubice získaly rychlé vedení

Diváci, kteří dorazili do ČEZ Areny se zpožděním museli být skórem, jež je viditelné na kostce, překvapeni. Důvodem bylo, že již první střela pardubických hráčů skončila gólem. Pro tento vývoj se ukázalo rozhodující hned druhé vhazovaní, ve kterém v souboji kapitánů uspěl Hlinka a poslal puk na Petra Sýkoru. Ten přebruslil všechny hráče Vítkovic a střelou do horního růžku poslal domácí tým do vedení 1:0.

Hosté se snažili o okamžitou odpověď. Do velké šance se prosadili několikrát. Nejdříve obelstil obranu Moelleru Hruška, ale Lašák se štěstím vyrazil. Snahu Vítkovic zvýšila také jejich přesilovka. Pardubice se však nenechaly zatlačit do defenzívy a srdnatě bránily svou třetinu, ovšem i přesto se do velkých šancí dostal Tomášek a o chvíli později Hubáček. Ani jeden ovšem svou chvilku před gólmanem domácích ve vyrovnání nepřetavili.

Moeller tedy udeřil podruhé. Běžela osmá minuta a k nahození na Martina Pruska se z rohu odhodlal Koukal. Tento puk usměrnil tečí přes záda vítkovického brankáře Cetkovský a oslavil tak svou první trefu v probíhající sezoně – 2:0.

Závěr první třetiny patřil také domácím. Ti usilovali o další navýšení vedení v zápase. A málem se jim to podařilo i díky vyloučení hostujícího Buregera. K pěkným pokusům se dostal po souhře první pětky Rolinek a nebo nádhernou prohazovačkou Tvrdík. Prusek byl ovšem pozorný.

Vítkovice vyrovnaný stav neudržely

Před začátkem druhého dějství byl oceněn v rámci pamětního programu, za potlesku diváků, Antonín Slavík. A poté se hra opět rozeběhla. Ostravanům se nepodařilo využít dohrávanou přesilovku z první třetiny, přičemž se k rozehrání útočného vzorce prakticky nedostali.

Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Za domácí mohl trefit kotouč svištící brankovištěm Somík a naopak za hosty se k příklepu po Burgerově příhře dostal Trnka.

Pardubice mohly udeřit znovu ve 28. minutě, kdy se po k dorážce volně loženého puku nedostal ani jeden z trojlístku Starý, Koukal, Cetkovský. Zaskočit zkušeného brankáře Vítkovic se snažil rovněž z nulového úhlu Pucher.

Několik okamžiků po těchto akcích Vítkovice vstřelily ve čtyřech minutách dvě branky. U první z nich si puk našel přesně mířící obránce Petr Jurečka, který od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě – 2:1. Vyrovnávací gól vsítil po přihrávce Burgera Petr Hubáček, který měl před brankou dostatek času i na bekhendové zakončení – 2:2.

Ve 37. minutě málem zakončil svůj průjezd před Pruskem Pucher, byl ovšem zastaven nedovoleným způsobem. Na trestnou lavici se poroučel vítkovický Kohler a publikum se nestačilo divit. Formace Starý, Koukal, Cetkovský vůbec nevystřelila na soupeřovu kasu a přesto poslala Pardubice do vedení. Viktor Ujčík zpoza branky vstřelil gól sám – vedení v zápase tak zajistil Petr Koukal, který měl kotouč za domácí v moci naposledy – 3:2.

Pardubice nakonec vítězství udržely

Vítkovice vrhly své síly do útoku. Jejich hráči se mohli radovat s úspěchu ihned v úvodu 3. třetiny. Chybu Snopka, ale v zápětí uhasil Havíř. Po gólu volala i akce Burgera, který se proháčkoval až před slovenského mága se ve službách Pardubic.

Do poměrně pěkných příležitostí se dostal i Moeller. Pomohla mu k tomu přesilovka při vyloučení Tomáška. Tudíž se k dorážkám z bezprostřední vzdálenosti dostal hbitý Rolinek a kapitán Hlinka.

Z již se blížícím závěrem dokázaly Pardubice kontrolovat hru a dokonce se jim podařilo znovu udeřit. Centr Peter Pucher krásně vybruslil před Pruska a vynikajícím způsobem zvedl puk přímo pod horní tyč. Tím zaznamenal svou první trefu v tomto ročníku extraligy – 4:2

Tři minuty před koncem bylo ovšem zle pro domácí. Postupně byli vyloučeni Pucher a Snopek. Vítkovice nelenily a odvolaly z brány Pruska a zahrály si přesilovku šest na tři. Gólman Lašák však mistrnými zákroky držel akcie Pardubic ve hře. Nezachytil pouze dorážku Ujčíka, který upravil na 4:3.

Domácí si s vypětím všech sil vítězství pohlídali a mohli se tak po delší době se radovat z výhry v domácím hokejovém stánku.

Ohlasy po utkání

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Povedl se nám vstup do utkání. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání s těžkým soupeřem a v těžké situaci. První třetina byla výborná, Vítkovice moc šancí neměly, ale od druhé byl soupeř lepší. My jsme se zbytečně stáhli a možná jsme se trošku báli o výsledek. Těžko jsme soupeře zastavovali, Vítkovice měly hodně šancí a nám tam spadlo, co jsme vystřelili. Měli jsme štěstí v koncovce a to k tomu patří. Pro nás je výhra velké plus. Nikolov to měl těžké. Přijel v úterý večer a byl jen ráno na rozbruslení. Jeho výkon byl dobrý a pomohl nám k vítězství.“

Miroslav Fryčer (HC Vítkovice Steel): „Na to, že jsme hráli bez tří obránců z naší první šestky, nechali jsme po pár vteřinách ujet Petra Sýkoru a navíc jsme si dali dva vlastní góly, tak si myslím, že jsme odehráli velice dobré utkání. Domácí měli více štěstí než my. Vypadl nám před utkáním ještě Gulaši, který asi bude mimo ještě čtrnáct dní.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

10. kolo, 9. 10. 2007
VIT - PCE
4:2
23. kolo, 21. 11. 2007
PCE - VIT
4:3
36. kolo, 3. 1. 2008
VIT - PCE
3:0
49. kolo, 13. 2. 2008
PCE - VIT
6:1
UDR2, 4. 3. 2008
VIT - PCE
5:4
UDR5, 14. 3. 2008
PCE - VIT
1:3
UDR11, 18. 3. 2008
PCE - VIT
5:3
UDR8, 23. 3. 2008
VIT - PCE
6:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 34 3
Obránci G A +/- TM
Angel Nikolov 0 0 1 2
Aleš Píša 0 0 1 2
Marek Posmyk 0 0 1 2
Tomáš Linhart 0 0 1 0
Jan Kolář 0 0 0 0
David Havíř 0 0 -1 2
Jan Snopek 0 0 -1 2
Útočníci G A +/- TM
Petr Koukal 1 1 1 0
Peter Pucher 1 0 1 2
Jiří Cetkovský 1 0 1 0
Petr Sýkora 1 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 1 1 0
Miroslav Hlinka 0 1 -1 0
Jan Starý 0 0 1 2
Radovan Somík 0 0 1 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube