14.10.2007
Kateřina Mádlová, Jan Hrabal

Tři body doma! Moeller zakončil sérii venku výhrou ve Lví aréně

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE A AUDIO ZÁZNAM! Hokejové Pardubice se dočkaly! Poprvé se mohou fanoušci radovat ze tříbodového vítězství. Hokejisté HC Moeller Pardubice totiž v dnešním utkání 12. extraligového kola vyhráli v Ústí nad Labem. Již v 6. minutě se gólově prosadil útočník Petr Koukal, o deset minut později využil přesilovou hru útočník Jan Starý. Kanonýr Petr Sýkora ve druhém dějství navýšil pardubické vedení na třígólové, pak ale snižoval ústecký Tomáš Klimt. Trpělivě hrající Pardubice ale dokázaly dovést utkání na ledě extraligového nováčka do vítězství. Už nyní se všichni těší na první domácí zápas – již pozítří od 18.00 hodin proti Zlínu.

O2 extraliga, 12. kolo, neděle 14.10.2007, Lví aréna

Ústí nad Labem

Dynamo Pardubice

1:4
0:2, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 32:46 Klimt (Martinec) – 5:11 Koukal (Cetkovský), 15:47 Starý (Posmyk), 26:21 Sýkora (Blažek), 58:58 Somík. Rozhodčí: Turčan – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:6, navíc Sýkora (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. Diváci: 5817. Střely na branku: 27:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Ústí nad Labem: Zikmund – Novotný, Vágner, Ficenc, Hořava, Zeman, J. Evan, Pojkar, Zápotočný – Janků, Pazourek, Antoš – Mrázek, Liščák, Hašek – Špirko, T. Martinec, Klimt – A. Šaffer, Heřman, Klobouček. Trenéři: Vladimír Evan a Miroslav Mach.
Dynamo Pardubice: Lašák – Richter, Kolář, Snopek, Havíř, Posmyk, Linhart, Píša – Sýkora, Blažek, Tvrdík – Somík, Pivko, Ondřej – Starý, Koukal, Cetkovský – Klejna (6. Rolinek), Rákos, Zohorna. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

On line přenos Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Petr Koukal otevřel skóre, Jan Starý zvýšil v přesilovce

První buly vyhráli Pardubičtí, ale Slovan dobře napadal, přesto se k zakončení akcí první útok nedostal. Na druhé straně zahrozila Blažkova lajna ve třech proti jedinému obránci, ale finální příhra přeskočila hokejku jejího adresáta. Ale ani Ústečtí nezůstali pozadu, Hašek přihrával křižně před branku Mrázkovi, ten na puk nedosáhl.

Následnou chybu v rozehrávce potrestali Cetkovský s Koukalem. První jmenovaný zachytil kotouč, obkroužil branku, puk se odrazil ke Koukalovi, jehož střela s pomocí odrazu doplula za Zikmundova záda – 0:1.

Pardubičtí od této chvíle tlačili trochu více, Sýkora unikal po levém křídle, Somíkovu střelu kryl Zikmund. Když se Ústečtí nadechli k náporu, konkrétně se činili Klimt se Špirkem, přibrzdila je série vyloučení.

To Zápotočného navíc znamenalo zvýšení pardubického vedení o dvě branky, když od modré vypálil Posmyk, puk zpod Zikmunda vydoloval Starý a umístil jej do branky – 0:2.

Prosadil se i Petr Sýkora, pak snižoval Tomáš Klimt

Zpočátku druhé třetiny pálil Evan a Klimt zkusil dorazit puk za Lašákova záda, zatím bez úspěchu. Odkrytou branku minul Šaffer, při ústecké přesilovce vypálil tvrdě Sýkora, na druhé straně příhru před branku nezužitkoval Pazourek, Antoš dával na teč před Lašáka, ale ten stihl zasáhnout dřív, než na puk dosáhl Janků.

Už v plném počtu hráčů na obou stranách se Petr Sýkora proháčkoval přes obranné pásmo domácích a nedal Zikmundovi sebemenší šanci – 3:0.

Vzápětí mimo vystřelil Richter, ale pak už se ujali větší aktivity Lvi. Mrázek nezužitkoval Klimtovu příhru, ač měl před sebou z větší části odkrytou branku. Novotný vypálil od modré, Vágner tečoval mimo. Mrázek byl odstaven z dobré pozice.

Ve 33.minutě se zrodila i situace gólová. Zeman vystřelil od modré, ale jeho rána byla zblokována, pomalu klouzala Lašákovi do náruče, když se jí ale ujali Martinec s Klimtem a druhý jmenovaný ji dopravil do branky – 1:3. Zbylé příležitosti druhé třetiny zůstaly nevyužity.

Pardubice držely dvougólové vedení, Radovan Somík pak trefil prázdnou bránu

Do posledního dějství stáhnul trenér Lvů Vladimír Evan hru na tři pětky a hru domácích se tak podařilo oživit. Klimt přenechal puk v útočném pásmu Šafferovi, jeho střelu ale strážce pardubické branky pohlídal. Ondřej s Pivkem působili vzápětí nebezpečně blízko Zikmundova brankoviště. Domácímu Pazourkovi nesedla střela, přesto se puk ocitl jen těsně mimo vzdálenější tyčky. Štírek Špirko se protáhl na střed hřiště, ale Lašák se překvapit nenechal.

Na opačné straně hřiště vypálil tvrdě Píša. Róbert Ličščák mohl mít na holi snížení, kdyby mu Klobouček přihrál přesněji. Ústečtí vrhali všechny své síly do útoku, důkazem mohou být obránci Novotný s Vágnerem pohybující se za brankou soupeře. Druhý jmenovaný vybruslil před Lašáka, ale puk se odrazil mimo.

Když ani v přesilové hře nedokázal nikdo protlačit puk do pardubické branky, bylo o osudu utkání téměř rozhodnuto. Přesto ještě Zikmund opustil domácí klec, a tak mohl Somík pohodlně zvýšit na konečný stav 4:1 pro Pardubice.

Ohlasy po utkání

Vladimír Evan (HC Slovan Ústečtí Lvi): „Utkání jednoznačně rozhodla první třetina, kdy jsme hráli zbytečně pasivně a veškerou iniciativu jsme přenechali hostům. První gól byl nešťastný, vlastní, ale to k té aktivitě patří. Zvedli jsme se ve druhé třetině, ale, bohužel, úplně se nám tam rozložila sestava, protože k zraněným tam přibyl Martinec s Haškem a tím se nám úplně rozbily útočné řady. Už v Třinci se nám zranil Nedorost, tím se rozpadla druhá pětka. Co se týče Houdka, tak ten odjížděl už do Třince se zraněným kolenem, ale to si doléčil, takže se do sestavy vrátí. Ve třetí třetině jsme pak už nenašli sílu na ten zvrat. I když jsme nějaké šance měli, souvislejší tlak jsme si nevytvořili. Dnes chytal po dohodě s Přikrylem Zikmund, chytal dobře, hlavně v první třetině tam měl hodně práce a za ty góly nemohl. K tomu třetímu gólu. Můžeme se, samozřejmě, dohadovat, jestli byl nebo nebyl z postavení mimo hru. Hráče jsme upozorňovali, že jakmile Pardubice získávají kotouč, Sýkora okamžitě opouští modrou čáru. Hráči to vědí, tam byla naše individuální chyba. Jednou to byl gól a už to nevrátíme.“

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Vstup do utkání jsme měli výborný. Hráče jsme upozorňovali na to, že se soupeřem je potřeba bruslit. Nehrát nějak dozadu, ale hrát jako doma. Napadat a ubruslit ty hráče. To se nám dařilo první třetinu, dostali jsme se do vedení, ale pak jsme měli trošku výpadky a dali jsme jim šanci. Podržel nás dnes brankář. Bylo to strašně těžké utkání, od druhé třetiny hrálo Ústí výborně. Začali do nás chodit a měli jsme obrovské problémy. Zaplať pánbůh jsme to dnes už udrželi a na tom týmu je vidět, že už to z nich spadlo. Jsme rádi, že jsme vyhráli a chceme na to vítězství navázat a dostat se z těch spodních pater, kam určitě nepatříme.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

THC 4, 14. 8. 2007
UNL - PCE
3:4sn
THC 6, 17. 8. 2007
PCE - UNL
2:0
12. kolo, 14. 10. 2007
UNL - PCE
1:4
25. kolo, 25. 11. 2007
PCE - UNL
4:5p
38. kolo, 6. 1. 2008
PCE - UNL
3:2sn
51. kolo, 17. 2. 2008
UNL - PCE
2:4
UDR3, 7. 3. 2008
PCE - UNL
1:2
UDR6, 16. 3. 2008
UNL - PCE
4:3sn
UDR9, 28. 3. 2008
PCE - UNL
4:3
UDR12, 1. 4. 2008
UNL - PCE
2:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 26 1
Obránci G A +/- TM
Marek Posmyk 0 1 1 0
David Havíř 0 0 2 2
Aleš Píša 0 0 2 0
Tomáš Linhart 0 0 1 4
Jan Kolář 0 0 0 2
Martin Richter 0 0 0 0
Jan Snopek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 1 0 1 10
Petr Koukal 1 0 1 0
Radovan Somík 1 0 1 0
Jan Starý 1 0 1 0
Tomáš Blažek 0 1 1 0
Jiří Cetkovský 0 1 1 0
Tomáš Zohorna 0 0 1 2
Zdeněk Ondřej 0 0 1 0
Libor Pivko 0 0 1 0
Daniel Rákos 0 0 0 2
Michal Klejna 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube