Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 30. kolo, neděle 29.12.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vítkovice

2:1
0:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 35. S. Procházka, 55. Koudelka – 52. Peterek. Rozhodčí: Bolina – Pokorný, Stulák. Vyloučení: 6:7, navíc Peterek (Vítkovice) 10 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7820. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Pácal, Cypljakov, Malinský, Pospíšil, Brdičko – Jantovský, Blažek, Lubina – Kudrna (41. Koudelka), Martinec, Hejduk – M. Procházka (41. Kudrna), Plášek, S. Procházka.
Vítkovice: Hudáček – Škuta, Ševěček, Kumstát, Jerofejev, Kysela, Tomášek, Jonák – Peterek, Šimíček, Ryšánek – Chlubna, Prokopjev, Moravec – Krátoška, Polášek, Krayzel – Kotásek, Pogonin, Klauda.

Komentář

Ani v šestém utkání za sebou nedokázali vítkovičtí hokejisté vyhrát a v Pardubicích prodloužili tuto černou sérii, která trvá od 29. listopadu 1996.

V úvodní třetině měli domácí více ze hry, ale nebezpečnější akce si před brankami vytvářeli vítkovičtí. Oboustranně však obě mužstva předváděla neurovnaný hokej. Chyběla mu větší přesnost a plynulost akcí, hra se více soustředila do osobních soubojů.

Ve druhé třetině se úroveň hry podstatně zvýšila. Oba celky zrychlily tempo a domácí si v 28. minutě vytvořili první šanci, ale k úspěchu to nevedlo. Vítkovičtí proti kombinační a technické hře domácích produkovali tvrdý a důrazný hokej, často ale za hranicí pravidel. Vymstilo se jim to v 35. minutě, kdy Stanislav Procházka v přesilovce dal úvodní gól střetnutí.

V závěru se Pardubice musely bránit čtyřminutové přesilovce soupeře při vyloučení Martince. Poslední třetina byla ve znamení urputného boje, domácí neubránili těsné vedení v 52. minutě Peterek vyrovnal.

O necelé tři minuty později však s velkým nasazením hrající domácí tým znovu získal vedení. Postaral se o to Koudelka, který se nejlépe orientoval před Hudáčkovou brankou. Závěrečná power play Vítkovic už k úspěchu nevedla.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Naši hráči podali po taktické stránce kvalitní výkon, po vyrovnávacím gólu nerezignovali a už po druhé v extralize jsme stejným výsledkem porazili tak kvalitní tým jako jsou Vítkovice.“

Vladimír Vůjtek (HC Vítkovice): „Byl to urputný boj, který se divákům musel líbit, my se už delší čas trápíme s koncovkou, ve které nám chybí štěstí. Brankář Prusek nechytal proto, že se cítí unaven.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 24. 9. 1996
VIT - PCE
3:3
17. kolo, 1. 11. 1996
PCE - VIT
2:1
30. kolo, 29. 12. 1996
PCE - VIT
2:1
43. kolo, 16. 2. 1997
VIT - PCE
4:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube