logo 70 MLÁDEŽ
arena logo Facebook Tacebook YouTube Instagram
16.05.2024
Redakce, foto: Markéta Křížová

Jak si vedou hráči Dynama na světovém šampionátu?

Na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě má Dynamo tři své zástupce. Za českou reprezentaci pravidelně nastupují obránce Libor Hájek a útočník Lukáš Sedlák. Ve slovenské obraně pak nastupuje Peter Čerešňák. Český i slovenský národní tým mají za sebou čtyři zápasy, jak se pardubickým hráčům na mistrovství daří?

Lukáš Sedlák

Pardubický kapitán nastupuje v pozici prvního centra české reprezentace! V elitním útoku ho doplňují Roman Červenka a Ondřej Kaše. Právě křídelník Litvínova připravil pro Sedláka první trefu na letošním šampionátu. Ve druhé třetině posledního českého zápasu s Dánskem si Lukáš Sedlák počkal na překvapivou přihrávku z prostoru za brankou a zakončil za nic netušícího brankáře. Celkem si jednatřicetiletý útočník připsal už tři kanadské body. Průměrně stráví na ledě necelých sedmnáct minut na zápas.

Libor Hájek

Svůj první gól na mistrovství světa už má také Libor Hájek. Pardubický obránce se trefil v zápase s Norskem, který Češi vyhráli 6:3. Hájek naskočil do všech čtyř dosavadních zápasů české reprezentace ve třetí formaci, kde tvoří obranný pár s třineckým Tomášem Kundrátkem. Na ledě strávil postupně 17, 12, 15 a 13 minut.

Peter Čerešňák

Čero plní ve slovenském národním týmu roli asistenta kapitána a stejně jako v Dynamu, také v reprezentaci patří k nejvytěžovanějším hráčům. Jeho dosavadní maximum v čase stráveném na ledě na letošním mistrovství je 21 minut a 20 vteřin ze zápasu s Polskem, který Slovensko zvládlo 4:0. Byla to již třetí výhra našich sousedů. Kromě Polska si poradili také s výběrem USA a Kazachstánem. Dosud jedinou porážku Slovákům uštědřilo Německo.

Český národní tým ještě čekají v základní skupině zápasy s Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou. Slováci vyzvou Francii, Lotyšsko a Švédsko.