24.08.2014
Jan Hrabal

VIDEO: TPS Turku bylo šťastnější, konstatoval Robert Kristan

TURKU — Druhou prohru 1:2 v řadě si v hokejové Lize mistrů připsali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši v Turku vedli po brance Jana Semoráda, vynikající zákroky předváděl Robert Kristan, ale těsnému nezdaru nezabránili.

„Byl to vyrovnaný zápas po šedesát minut, ale bohužel nakonec se radovali domácí. Je to pro nás velmi nepříjemné. Přijeli jsme sem vyhrát a nemáme ani bod,“ konstatoval po skončení zápasu posmutnělý slovinský brankář.

Robert Kristan chytal opravdu znamenitě, hlavně ve druhé dvacetiminutovce na něm stál pardubický výkon, v prostředním dějství lapil sedmnáct střel domácího celku, který hrál šest přesilovek, z toho dvakrát po minutě pět na tři.

„Druhá třetina byla pro nás obzvláště obtížná, to byl důvod, že jsme neměli moc sil v závěru utkání. Tohle je ale hokej, také my jsme měli šance, ale využili jsme pouze jedinou,“ řekl brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Podle něj byl tým kvalitně nachystán. „Víme, jak Finové hrají, trenér nás dobře připravil. I proto jsme smutní, že jsme zápas prohráli. Jak jsem říkal, TPS bylo dnes šťastnější,“ nechal se slyšet.

„Díváme se dopředu na další zápasy a moc se těšíme do odvet v Pardubicích. V ČEZ Areně to budou jiné zápasy, budeme hrát svůj hokej s cílem vrátit Turku porážku,“ doplnil Robert Kristan.